När man talar om vågar, så finns det ju en mängd olika varianter av dessa. De allra vanligaste man brukar ha hemma, det är en personvåg samt en köksvåg. Men sedan kan det även finnas behov av att ha fler vågar än bara dessa.

En personvåg kan vara bra att ha om du vill hålla koll på din egen vikt på ett bra sätt. Sedan är det inte heller fel att ha en köksväg om du ofta lagar mat och bakar och vill kunna väga ingredienserna.

Om du ofta skickar brev och mindre paket, så kan det vara bra att ha en brevvåg. Dock går det ofta bra att även använda köksvågen för detta ändamål, beroende på vad för modell du har vill säga.

Andra typer av vågar som finns idag, det är bland annat industrivågar, babyvågar, bordsvågar, bagagevågar samt flera därtill.

Hitta rätt vågar för dig

När du ska köpa en våg, så styrs ju valet av våg vad det är du ska väga. Hemma är det till exempel ganska onödigt att ha en stor industrivåg, då de passar bättre på arbetsplatser. De vågar du dock kan ha nytta av hemma, det är just personvågen, köksvågen, brevvågen samt kanske en babyvåg om du nyss fått barn.

Du som bakar ofta, du bör definitivt satsa på att ha en bra köksvåg, som väger ner till minste lilla gram. Idag är de flesta recept angivna i gram istället för dl som det var förr.

En personvåg är bra att ha om det är så att du håller på att försöka gå ner, eller upp i vikt. Det för att hålla koll på din viktkurva. Det kan vara värt att satsa på en lite mer avancerad digital våg som även kan mäta kroppsfett samt ge dig siffror på BMI samt att de kan ofta koppas upp med wifi.