Du som gillar friterad mat, du bör definitivt skaffa dig en egen fritös. Idag finns det flera olika sorters fritöser. Det finns dels fritös för restauranger och fritös för hemmabruk. Sedan är det så att det kan vara en fritös med olja, eller att det är en så kallad air fryer, som är en fettsnålare variant av fritös kan man säga.

När du ska köpa dig en egen fritös så finns det en del saker du bör fundera på. Det finns ju idag flera modeller så väl som de finns av olika märken och tillverkare. Det finns många bäst i test på nätet du kan ta del av för att göra ditt val lite enklare.

Fundera på vad du ska använda din fritös till, hur många som ska äta av det du friterar, hur lång tillagningstid det ska vara samt vad den får kosta att köpa. Kolla också om det finns olika funktioner på den du funderar på att köpa.

Du som ska köpa fritös för restaurang

Om du äger en restaurang, så kan en fritös vara bra att ha. Särskilt om du ska erbjuda friterad mat. Det bästa är då att köpa en fritös anpassas just för restaurangbruk. Hos Storköksbutiken kan du hitta flera varianter, med både en och två bassänger.

Hitta rätt fritös för hemmabruk

För dig som ska köpa en fritös att ha hemma, du kan köpa den på nätet eller i butik. Det finns i dag flera ställen som erbjuder denna typ av produkt. Se bara till att du först jämför de olika modellerna samt tar reda på vad det är du känner att du behöver.

Se även till att hitta goda och bra recept på hur du bäst friterar olika saker. Ska du själv fritera olika råvaror, som fisk och pommes, så kan det vara idé att skaffa dig två olika.