Vill du komma igång med din träning på ett effektivt och roligt sätt för att antingen bygga upp muskler, bränna kalorier eller bara göra av med energi? Då kan en airbike bli det rätta valet för dig. Den här sortens träningsmaskin agerar som en motionscykel blandat med en crosstrainer. Du tränar både upp armarna och benen och väljer själv vilka program som känns rätt för dig.

Det som alla airbikes har gemensamt är att de drivs av ett luftmotstånd, men utöver detta kan egenskaperna variera beroende på vilken modell du väljer. Med hänsyn till detta ska vi nedan kika på fördelarna med airbikes samt ge tips på hur du väljer en utmärkt modell.

Varför bör du träna med en airbike?

Skräddarsydda träningspass är någonting som airbikes utan tvekan kan förse dig med. De kommer nämligen med inbyggda program, så det är upp till dig hur länge och hur hårt du vill träna. Då träningsmaskinen drivs med luftmotstånd blir det tuffare ju fortare du trampar, så det är inga svårigheter att anpassa träningen utefter dina förmågor. Kika på denna video om du vill ta reda på mer om hur airbikes fungerar.

Ytterligare fördelar med airbikes är att du aldrig behöver känna dig begränsad. När du ger dig ut på en vanlig cykel är det till största delen benen som arbetar, och om du lyfter vikter är det mest armarna som tränas upp. Med hjälp av en airbike, å andra sidan, får både armar och ben jobba, så du kan känna av hur hela kroppen får sig ett utomordentligt träningspass.

Att välja ut din perfekta airbike

Som tidigare nämnt kan olika airbike modeller bjuda på olika positiva aspekter. När det är dags att välja ut en airbike som blir lämplig i just ditt hem bör du bland annat kika på antalet program som maskinen har utrustats med. Visst vill du kunna få ett skräddarsytt pass, och detta blir enklare ju fler valmöjligheter du har.

Ingår det en display? Då bör du även kontrollera vad den här displayen egentligen visar dig. Puls, hastighet, distans, tid och kalorier är att föredra, och så länge det finns rikligt med information blir det lättare att hålla koll på hur din träning går. Gällande pris ligger airbikes ofta på i alla fall 10 000 kronor, men det finns även lyxiga modeller för mer än 20 000 kronor.