Kanske har du tidigare hört talas om den populära träningsmaskinen assault bike, och det finns fler än några få anledningar till att det här träningsverktyget har blivit så populärt. Medan vädret styr huruvida du kan ge dig ut och cykla eller inte slipper du att bekymra dig för regnoväder när du har en assualt bike. Träna inomhus i vått och torrt oberoende av väder och vind.

Fördelarna med en assault bike

När du drar nytta av en assault bike känner du snabbt av hur hela din kropp får en utmärkt workout. Istället för att fokusera på enbart armar eller ben tillåter en assault bike dig att göra både ock samtidigt. Som om detta inte vore nog kommer de vanligtvis med ett luftbaserat motstånd, vilket betyder att det är upp till dig hur tuff cykelturen ska bli. Ta det lugnt eller njut av riktigt hardcore träning.

Det är heller inte ovanligt att assault bikes är utrustade med en display som gör det möjligt för dig att skifta mellan olika program. Det är också via den här displayen som du får reda på händig information kring din träning: hur många kalorier har du bränt, hur långt har du cyklat, vad ligger din puls på och så vidare. Det är upp till dig om du vill köpa en ny assault bike, en begagnad variant eller om du kanske antingen vill hyra eller leasa. Allt beror på vad du ska använda din träningsmaskin till och hur länge du förväntar dig att dra nytta av den.

Kom ihåg följande innan du köper en träningsmaskin

Viss planering ingår innan du bestämmer dig för att dyka ner i ett träningsmaskinsköp. Som du säkerligen känner till kan det bli ganska dyrt att införskaffa dig en träningsmaskin, och därför är det av yttersta vikt att allting går rätt till. Detta uppnår du bland annat genom att kontrollera träningsutrustningens garantivillkor. Hur många års garanti ingår och är villkoren generösa? Maskiner har flera rörliga delar och används flitigt, så garantin spelar därför stor roll.

Se dessutom till så att du mäter den platsen där maskinen ska stå. Oavsett om du är intresserad av en assault bike eller någon annan sorts träningsmaskin kan det mycket väl vara så att den tar upp ett ganska stort utrymme, så var beredd på det. Sist men inte minst ska du alltid jämföra priser så att du får de bästa möjliga erbjudandena.