När det är varmt ute är, då är det verkligen inte fel att ha en utedusch att svalka av sig i. Sedan är det ju även grymt behändigt att ha en sådan dusch i anslutning till poolen eller ditt spabad, om du har något av det. Idag finns det många fina uteduschar att välja på, som passar för olika behov. Du kan välja att köpa en och montera upp, eller att bygga den helt själv.

Vilka fördelar finns med en egen utedusch?

Det finns många fördelar att satsa på en egen utedusch. Dock är det ju så att syftet med din dusch är det som anger dess fördelar. Är det en dusch ute för att ha före poolen, så blir ju fördelen att du slipper gå in till den vanliga duschen. Är det en enklare utedusch i trädgården, som kopplas med vattenslangen, så får du bra vattning av trädgården samtidigt.

Tips att tänka på när du bygger utedusch

Det finns en hel del att tänka på inför att installera eller bygga din utedusch. Du bör bland annat fundera på hur du ska få vatten till duschen, hur du ska minimera vattenstänk från den samt hur det använda vattnet ska hanteras.

Det vanligaste sättet att få vatten till uteduschar, det är att använda en vattenslang. Den kan då kopplas in i din utedusch. Men du bör då ha duschen nära slangen, eller en lång slang.

Vattenstänk spelar mindre roll om det inte finns material som är fuktkänsliga, men gör det de, så bör du se till att skydda detta.

Se även till att du har ett bra avrinningssystem och att det inte går ut i grundvattnet.

Hur väljer jag placering på min utedusch?

Det beror lite på vad du ska ha den till och vad du har plats för. Du kan välja att ha en fristående ute på gräsmattan så väl som att bygga den mot fasadväggen på huset. Plant underlag är att rekommendera samt gärna en trätrall eller liknande att stå på.