Elbilen har gjort sin entré och är här för att stanna. Se till att du alltid har en laddkabel av bra kvalité till hands.

 

Typ 1 eller Typ 2?

Letar du efter en billig laddkabel till elbil? Det första som du ska tänka på när du väljer laddkabel är vilken typ av eluttag just din bil har samt hur mycket effekt och strömstyrka som den kan ta emot. Vi pratar om Typ 1 och Typ 2 när det gäller stickkontakter. De allra flesta laddstationer har Typ 2 och de har även blivit ett EU-krav. Alla nytillverkade elbilar som säljs i Sverige måste alltså ha Typ 2 som standard. Större delen av de nyare elbilarna och hybriderna har Typ 2, men det finns undantag.

 

Vi har Nissan Leaf av årsmodell 2015 som ett bekant exempel på en elbil som har kontakt av Typ 1. Denna typ är vanliga på bilar producerade i Asien. Om du har en bil med stickkontakt Typ 1 måste du tänka på att ha en laddkabel av typ 1 i ena ändan och typ 2 i den andra. Typ 2 laddas med 1-fas eller med 3-fas och kan laddas med antingen likström eller växelström. Typ 2 är således mer flexibel då den kan användas till många olika elbilar samt laddstationer.

 

Billig laddkabel till elbil

Måste du kunna ladda din elbil snabbt? Med en kraftfull mode 3-laddkabel med Typ 2-uttag får du en säkrare, effektivare och snabbare laddning. Glöm inte att tänka på avståndet mellan din laddbox och bilen, så att längden på laddkabeln räcker. Normallängd på laddkablar är från 4 till 7,5 meter.

Laddkablar används mycket och får stå ut med rätt hårt slitage och kan behövas bytas ut ibland. Du hittar lätt billig laddkabel till elbil i bra kvalité på marknaden. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp – butikspersonalen hjälper dig gärna!