Om du älskar hoppning och gymnastik är en Airtrack en av de bästa grejer du kan skaffa dig. En Airtrack är perfekt för gymnastik, parkour och cheerleading. Men även många som inte går på gym tycker att det är roligt att använda den. Den är inte bara rolig att använda för både barn och tonåringar, utan den är också en riktigt bra träning för muskler och koordination. Men med ett så stort utbud av olika modeller, längder och tjocklekar kan det vara svårt att välja den bästa Airtrack för dina behov.

Låt oss därför titta närmare på en lite annorlunda lösning på problemet, nämligen fördelen med att köpa två små i stället för en stor Air track.

 

Längden på Airtrack

Ju längre Airtrack du köper, desto fler hopp har du möjlighet att sätta ihop. Detta gör att du kan få ut mest fart och höjd ur dina hopp, vilket gör det lite roligare att använda för erfarna gymnaster. Om du är nybörjare är en 4-5 meter ofta en bra start, eftersom du får mycket användning av en sådan under det första året. Senare kanske du vill lägga till en extra meter eller två för att kunna hoppa lite mer.

Problemet med de långa Airtracks är att de kan vara ganska tunga att bära runt på. Så om du behöver ta dem in och ut ur trädgården varje dag eller ta med dem hem till en vän, blir en 6 meter lång trädgårdsduk snabbt lite för klumpig och tung att bära runt på.

Ju bättre gymnast du är, desto längre Airtrack vill du förmodligen ha.

 

Läs också: Airtrack för gymnastik

 

Single Airtrack

När du väljer längden på en enkel Airtrack måste du tänka på var den ska användas. Om det bara är för utomhusbruk kan en 5-6 meter vara ett bra val för dig. Men många vill också kunna träna inomhus när vädret inte är lämpligt för utomhusträning, och de flesta människor kan inte få plats med en 6 meter lång Airtrack inomhus.

Tänk också på att en 15 cm hög och 6 meter lång modell väger drygt 30 kg, så för yngre användare kan den vara lite för tung.

Om du vill ha den i ditt gym eller i ett träningsrum i källaren är detta ett utmärkt val. Men om den måste flyttas runt mycket kan den långa Air Track vara jobbig att bära med sig.

Om du ändå vill ha lite extra längd på din singel Air-bana har vissa modeller (t.ex. GymPlay) möjlighet att köpa olika extra produkter, t.ex. hoppbrädor, lutningsmattor, landningsmattor etc., som gör att du kan lägga till lite extra längd på din bana.

 

Dubbel Airtrack

En lösning på ovanstående problem kan vara att köpa 2 x 3 meter GymPlay Airtracks. GymPlay Air-banorna har Velcro connector i ändarna, och med deras Velcro-connector kan du koppla ihop två Airtracks till en lång bana. Det kan finnas flera fördelar med en sådan lösning. För det första kan du välja att köpa dem i två omgångar, vilket innebär att du inte behöver ta upp så mycket pengar ur fickan på en gång eller vänta lika länge på att få det Airtrack du länge velat ha. En annan fördel är att många har plats för en 3-meter modell inomhus, så du kan använda en av dem för inomhusträning och när vädret är fint kan du ta med båda ut i trädgården och använda dem som en lång. Du har också möjlighet att ta med dig en Airtrack som väger 13-14 kg, vilket är något som många kan bära med sig bra.

Så för många är en dubbel Airtrack-lösning faktiskt det bästa alternativet du kan välja. Du bör dock vara medveten om att det inte finns så många märken som du har möjlighet att kombinera. Jag vet dock att GymPlay-modellerna har denna funktion.

 

Gymnastik på en Airtrack är mycket roligt och något som de allra flesta aktiva barn och tonåringar älskar. Så om du är en av de många som tycker att ditt barn tillbringar för mycket tid framför datorn eller iPad, kan en Air track vara ett självklart alternativ för att locka ut dem mer.

 

Läs också: gymnastik på Airtracks

 

Personligen skulle jag rekommendera en dubbel Airtrack-lösning om du har utrymme för att även träna inne på en av dem. Om du ska träna uteslutande utomhus i trädgården och du klarar av att bära runt 30 kg när du går in och ut från platsen där den förvaras, kan du överväga en lång enkel modell. Men i de flesta fall är dubbla Airtracks ett bra alternativ.