Vare sig du vill njuta av ljuvliga stunder tillsammans med en vibrator, en glasdildo, en massagewand eller med partnern ska upplevelsen vara så bra som möjlig för er. Både män och kvinnor kan dock drabbas av diverse besvär. Hos män är det vanligt att man har svårt att få stånd, att hålla ståndet uppe och att hålla ut så länge som man skulle vilja. Hos kvinnor är det vanligt att bäckenbottenmuskulaturen försvagas. Vi ska nedan gå in mer på dessa besvär och ge tips för att hjälpa både män och kvinnor mot ett bättre sexliv.

Tips för kvinnor som vill stärka underlivet

Det kan finnas flera skäl till att bäckenbottenmuskulaturen hos kvinnor blir svagare. En förlossning eller en nyligen genomförd operation kan resultera i svagare knipmuskler, men även åldern kan vara en faktor då vi naturligt blir svagare under årens gång. Vad detta kan leda till är svårigheter med att kontrollera tömning av blåsan, men det kan också se till så att det inte känns lika skönt vid samlag.

Om du vill träna upp din bäckenbottenmuskulatur är knipkulor en smart lösning, och det finns en lång rad varianter att välja mellan. Dessa kulor för du in i vaginan, och därefter spänner du musklerna för att försöka hålla kvar kulorna inom dig. Det är en god idé att börja med en ganska lättviktig nybörjarknipkula, och när du väl har tränat upp dig kan du övergå till aningen tyngre knipkulor. Om du är osäker på var du bör börja kan du ta beslutet att köpa ett helt set med knipkulor så att du långsamt kan jobba dig upp i vikt.

För dig som vill testa på en extra lyxig variant är det värt att veta att det finns knipkulor med en medföljande applikation som du kan ladda ner i mobilen. Med hjälp av den här applikationen får du reda på huruvida du kniper på rätt sätt eller inte, och det ingår dessutom olika övningar för att göra knipträningen roligare.

Tips för män som vill hålla längre

Det finns en rad metoder och hjälpmedel som män kan dra nytta av för att både se till så att ståndet hålls uppe samt för att se till så att du inte kommer för snabbt. Ett smart sätt kan vara att prova på sexdockor för att träna upp uthålligheten inför samlag. Det finns dessutom händiga fördröjningssprayer som dämpar känsligheten och på så vis hjälper män att hålla längre.

Penisringar är ytterligare redskap som används flitigt. Dessa träs runt penisen för att leda blodet till det området och se till så att du får en kraftigare samt mer långvarig erektion. För njutning på en helt ny nivå kan du till och med satsa på penisringar som har en inbyggd vibrator.